Taylor slog Wahlström i supermatchen

Katie Taylor visade varför hon är världens bästa i de lägre viktklasserna. Bild: AFP / Lehtikuva / Al Bello

Irländska lättviktsmästaren Katie Taylor var bättre än någonsin då hon slog Eva Wahlström, världsmästare i en lättare viktklass, i VM-titelmatchen i Madison Square Garden.

Supermatchen mellan irländska stjärnan Katie Taylor och Finlands proffsboxningsstolthet Eva Wahlström slutade i en irländsk triumf i prestigefyllda Madison Square Garden.

Taylor vann matchen med alla domarröster och hon försvarade IBF- och WBA-förbundets VM-titlar i lättvikt. Wahlström behåller sin VM-titel (WBC) i superfjädervikt.

Taylor har vunnit alla sina tolv proffsmatcher och hon anses vara en av alla tiders bästa damboxare. Wahlström har vunnit 22 matcher, förlorat en match och boxats en gång oavgjort under en präktig proffskarriär.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning