Taxibil accelererade upp på trottoar i Moskva

Bilder från en övervakningskamera visar räddningsarbetet sedan en taxi kraschat in i en folksamling i centrala Moskva. Bild: AP-TT

En taxibil i centrala Moskva i Ryssland körde vid 18-tiden på lördagskvällen in i en folksamling. Ingen människa rapporteras ha dödats i samband med händelsen, men enligt ryska medier ska minst åtta personer ha skadats.

Mycket snart efter händelsen meddelade Moskvapolisen att det troligen handlade om en olycka och att föraren tappat kontrollen över fordonet.

Reuters rapporterade att videofilmer från området visar hur bilen gör en skarp sväng innan den accelererar och kör upp på trottoaren. Videor visar hur bilen träffar gående som blir liggande på motorhuven.

Enligt den ryska nyhetsbyrån Interfax ska det ha rört sig om en olycka. Föraren ska i förhör ha uppgett att han somnade bakom ratten och då av misstag kommit åt gaspedalen. Interfax rapporterar också att föraren, enligt nyhetsbyråns källor, inte hade alkohol i blodet.

En polisutredning har öppnats om brott mot trafiklagen.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning