Tatli möter obesegrad spanjor

Edis Tatli är regerande europamästare i lättviktsklass. Bild: Jussi Nukari / Lehtikuva

Boxaren Edis Tatli kommer att möta den hittills obesegrade spanjoren Frank “La Ley” Urquiaga i en EM-match i augusti.

Den regerande europeiska mästaren Edis Tatli kommer att försvara sin titel i Nyslott i mitten av augusti. I ringen möter han den i Peru födde men nu för tiden spanska Frank Urquiaga som går med smeknamnet "La Ley" – "Lagen", direkt översatt till svenska.

Urquiaga har drabbat samman i tolv matcher som proffs och ur samtliga har han gått ut som segrare. Den 31-åriga Urquiaga fick ett plötsligt besked om titelmatchen, då Tatlis ursprungliga motståndare, fransmannen Marvin Petit, som tvingades avstå på grund av skada.

– Jag befinner mig för tillfället i en intensiv träningsrytm och det spelar egentligen ingen roll vem mostståndaren är, kommenterar Tatli i ett pressmeddelande.

– I den kommande matchen tänker jag fortsätta från var jag blev mot Francesco Patera i december. Spanjoren bör vara beredd.

Tatli hänvisar till sin förkrossande seger över Patera i december efter tolv ronder och domarrösterna 3-0.

– Urquiaga är mer oerfaren än Petit, men en vedertagen motståndare. Edis vet att man inte ska ta honom med lättja, då målet är VM-titeln, kommenterar Tatlis manager och tränare Pekka Mäki.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46