Tatli möter obesegrad spanjor

Edis Tatli är regerande europamästare i lättviktsklass. Bild: Jussi Nukari / Lehtikuva

Boxaren Edis Tatli kommer att möta den hittills obesegrade spanjoren Frank “La Ley” Urquiaga i en EM-match i augusti.

Den regerande europeiska mästaren Edis Tatli kommer att försvara sin titel i Nyslott i mitten av augusti. I ringen möter han den i Peru födde men nu för tiden spanska Frank Urquiaga som går med smeknamnet "La Ley" – "Lagen", direkt översatt till svenska.

Urquiaga har drabbat samman i tolv matcher som proffs och ur samtliga har han gått ut som segrare. Den 31-åriga Urquiaga fick ett plötsligt besked om titelmatchen, då Tatlis ursprungliga motståndare, fransmannen Marvin Petit, som tvingades avstå på grund av skada.

– Jag befinner mig för tillfället i en intensiv träningsrytm och det spelar egentligen ingen roll vem mostståndaren är, kommenterar Tatli i ett pressmeddelande.

– I den kommande matchen tänker jag fortsätta från var jag blev mot Francesco Patera i december. Spanjoren bör vara beredd.

Tatli hänvisar till sin förkrossande seger över Patera i december efter tolv ronder och domarrösterna 3-0.

– Urquiaga är mer oerfaren än Petit, men en vedertagen motståndare. Edis vet att man inte ska ta honom med lättja, då målet är VM-titeln, kommenterar Tatlis manager och tränare Pekka Mäki.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning