Tatli avsäger sig EM-titeln

Bild: Lehtikuva/Jussi Nukari

Europamästaren i lättvikt, Edis Tatli, avsäger sig EM-titelbältet för att helt och fullt satsa på att vinna ett VM-bälte.

Tatli, med 31 segrar och två förluster som proffs, avsäger sig EM-bältet för att befrias från de villkor som ställs för att man ska få hålla bältet. Det handlar i klarspråk om att försvara bältet mot utmanare och den ekvationen stämmer inte för Tatli just nu.

– Tatlis första utmanare i Europa är alltjämt Marvn Petit. De två skulle mötas tidigare denna månad i Nyslott men Petit var skadad och kunde inte ställa upp, säger managern Pekka Mäki.

– Det europeiska boxningsförbundet ville att Edis skulle ha försvarat sitt bälte så tidigt som i november mot just Petit. Men vi vill nu fokusera på VM-projektet, säger Mäki.

Tatli har gått en VM-match tidigare. 2014 förlorade han på domarröster mot kubanen Richar Abril.

EM-titeln vann han första gången 2015. Två år senare förlorade han mot Francesco Patera men vann tillbka titeln i en returmatch under samma kalenderår.

31-åringen är rankad fyra på IBF-rankingen, och elva på WBC-rankingen.

Mikey Garcia är toppnamnet i lättvikt. Men det har länge spekulerats i att han skulle gå upp en viktklass.

Vägen till en VM-titelmatch är inte alldeles spikrak utan Mäki säger att det kan tänkas att Tatli måste gå en sorts kvalmatch för att kvalificera sig för en titelmatch.

– En dylik match kunde bli aktuell kring nyår, säger Mäki.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00