Tätduon rycker ifrån Jokerit

Jokerits hemmasaldo mot SKA S:t Petersburg är dystert: två förluster och en målskillnad på 3–10. Bild: Lehtikuva/Mikko Stig

SKA S:t Petersburg tog sin femte raka seger över Jokerit.

Jokerit ser ut att halka efter i kampen om topplaceringarna i västra konferensen i KHL. I söndagens toppmöte mellan Helsingforslaget och SKA S:t Petersburg var gästerna klart bättre och utökade sitt försprång till Jokerit i serietabellen till åtta poäng. Dessutom har SKA spelat en match färre än Jokerit som samlat in 64 poäng på 45 matcher. CSKA Moskva är etta i väst med sina 78 poäng. KHL-grundserien omfattar 62 matchomgångar.

Jokerit knep en seriepoäng borta mot SKA i september men i hemmamatcherna har det varit svårt. 2–6-nederlaget i oktober följdes nu upp med förlust med 1–4 (1–3, 0–1, 0–0).

– Vi hade ingen chans, säger Jokerits chefstränare Lauri Marjamäki.

Jokerit och Nicklas Jensen fick ett mål bortdömt i första perioden i powerplay på grund av interference på SKA:s målvakt av Jokerits Geoff Platt. Näst gång Jokerit spelade powerplay gav målvakten Janis Kalnins en ödesdiger felpassning och SKA gjorde 1–0. 17 sekunder senare fick Jensen revansch då han kvitterade till 1–1 med ett hårt handledsskott.

– Där jag stod såg det ut att vara bara en liten kontakt. Jag hade gärna sett att de godkänt målet men jag förstår domslutet, säger Jensen om hans bortdömda mål.

Jensen har ofta varit bra mot SKA (4+5=9 poäng på 7 matcher mot SKA). Också nu hörde han till de skarpaste i Jokerit.

– Jag spelade väl helt okej. Vi alla kan och måste vara bättre, säger han med en besviken ton.

"Det går snabbt att tappa en match"

SKA avgjorde matchen med tre fullträffar på knappa fyra minuter runt i slutet av första och början av andra perioden. Matchens alla fem mål kom inom loppet av tio minuter.

– Det går snabbt att tappa en match. De gör tre mål på en kort tid. Att komma ikapp ett lag som SKA då man ligger efter är svårt, säger Jensen.

Jokerit har förlorat alla fem matcher mot SKA S:t Petersburg den här säsongen då man räknar med två träningsmatcher inför säsongen. SKA har å sin sida förlorat alla fyra KHL-matcher mot CSKA. Det står 1–1 i matcher mellan Jokerit och CSKA Moskva.

Jensen har ännu inte gett upp hoppet om att utmana SKA och CSKA.

– Nej. Vi tar en match i taget, säger dansken som på tisdag fortsätter jakten på tätduon då Dynamo Moskva besöker Hartwallarenan.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 5.11.2019 - 14.22

Mer läsning