Tass: Ryssland bjuder in Natoländer samt Finland och Sverige

Ryssland har bjudit in Natoländerna för att diskutera det militärpolitiska läget i Europa. Bild: Janek Skarzynski

Ryssland har bjudit in Natoländerna samt Östersjöländer som inte hör till Nato, det vill säga Finland och Sverige, för att diskutera det militärpolitiska läget i Europa, meddelar Rysslands vice försvarsminister Anatolij Antonov, enligt den ryska nyhetsbyrån Tass.

På mötesagendan står bland annat president Sauli Niinistös förslag om att flygplan måste ha transpondrarna på när de flyger i Östersjöns luftrum.

Enligt Antonov planerar Ryssland att ordna mötet för Natos militärexperter i Moskva i september. 

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54