Tårögd Jari Sillanpää i tv-intervju: "Jag är narkoman"

Bild: Lehtikuva/Vesa Moilanen

I en intervju för MTV 3:s program Veitola, Enbuske & Salminen medger sångaren Jari Sillanpää att han har problem med narkotika.

Torsdagskvällens besök i tv-programmet var det första offentliga framträdandet för Jari Sillanpää efter att han greps på lördagen på Helsingfors-Vanda-flygplats för att ha haft metamfetamin i bagaget. Sillanpää satt på kåken till och med måndag. Flera konsertarrangörer har sedan dess ställt in hans bokade konserter.

– Den här kompisen som jag köpt metamfetamin av är gripen. Nu utreds det hur mycket han sålt. Man har velat få fram hur mycket jag använt mellan oktober 2014 och februari i år, säger Sillanpää.

Polisen har visat upp en kedja med SMS-meddelanden och frågat hur mycket narkotika han köpt. Enligt polisen rör det sig om 111 gram.

– Det är helt för mycket, säger Sillanpää.

Sillanpää påpekar att han inte ensam använt metamfetaminet. Det har delats ut frikostigt på fester och eftersläckningar. Sillanpää gav också sin syn på gripandet i lördags. Sillanpää greps tillsammans med sin sambo Siim.

– Jag var överraskad att det fanns ett gram metamfetamin i en plastpåse. Siim hade packat väskorna. Men vem skulle hämta in så lite som ett gram? Jag har använt metamfetamin som ett substitut till alkohol som jag skippade för tre-fyra år sedan. Alla har vi våra laster och beroenden.

Sillanpää är inte i nuläget öppen för vård.

– Jag behöver ingen vård. Ingen kan ge mig vård. Jag måste själv befria mig från knarket. Jag är narkoman.

Han intygar att han aldrig uppträtt påverkad av knark eller alkohol.

– När jag jobbar gör jag det till 100 hundra procent. Jag tar själv ansvar för mina uppträdanden. Nu är det trist att man inte litar på mig.

Till slut kunde inte Sillanpää hålla tillbaka tårarna.

– Perkele! Jag vill att folk litar på mig, sade Sillanpää sorgset.

Bli kock i Axxell

Svenskfinlands kändaste kock, Micke Björklund, har trätt in som mentor och mecenat för Axxells kockutbildning i Karis, för kockutbildningens framtid och Finlands matkultur. 8.10.2019 - 11.40

Mer läsning