Tarja Halonen inviger utställning med flyktingtema

Ur utställningen TALK av Barbara Savolainen. Bild: Barbara Savolainen

Efter riksdagen väntar nya platser för Barbara Savolainens skisser.

Barbara Savolainens utställning TALK har under vintern visats i riksdagen. Utställningen består av snabbskisser av flyktingar och papperslösa och enligt Savolainen var det ett krav från hennes sida att riksdagen skulle ordna diskussioner och seminarier om tematiken. Det har också gjorts.

– Det som jag mest opponerar mig mot är tystnad.

Efter sessionen i riksdagen ska TALK nu flytta till Diakonissanstaltens aula, där den nyinvigs av president Tarja Halonen fredagen 29 mars klockan 11. I planerna finns också visning på festivalen Faces samt en turné till Stockholm.

Hur har papperslösa och flyktingar ställt sig till att bli avbildade av dig?

– Avbildningen är inte så privat, det är snabbskisser och bara på en eller två bilder kan man känna igen personerna. Jag vill absolut inte att det ska vara så att "jag ställer ut dem" och de jag har pratat med har nog förstått min agenda.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46