Tapper i god fart

Kaarle Tapper hade en lyckad dag i VM-regattan i Århus. Bild: Jukka Saarikorpi / SPV

Kaarle Tapper inledde VM i segling med styrka då han tog två andraplatser i laser-klassen.

Seglings-VM i Danmark är i gång och redan har de finländska seglarna stått för fina prestationer. Dagens utropstecken var Kaarle Tapper i laser-klassen. Han kom tvåa i dagens bägge starter.

– Det var en bra dag med en kul vind. Starterna var något osäkra, men efter det hittade jag de öppna linjerna väl och kunde utnyttja båtens snabbhet, säger Tapper i seglingsförbundets pressmeddelande.

I laser radial-klassen tog Tuula Tenkanen en fjärde och femte plats i dagens starter.

– Jag lyckades segla relativt jämnt. Ett par fel gjorde jag, vilka kostade mig några placeringar, men huvudsaken är att jag kunde inleda tävlingen jämnt, säger Tenkanen.

I samma klass tog Monika Mikkola en förstaplats i den första starten och kom fjortonde i den andra. VM-regattan fortsätter till den tolfte augusti.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning