Tapio Nirkko tvåa – tre finländare i topp tio i Miami

Tapio Nirkko Bild: Jukka Saarikorpi/SPV

Tapio Nirkko fortsätter imponera i världscupregattan i Miami.

Finnjolleseglaren Tapio Nirkkos fina form håller i sig i världscupregattan i Miami. Nirkko fortsatte prestera på en jämn nivå och nådde placeringarna 7–10–3 och ligger på andraplats efter fem starter. Nirkko har samma placeringspoäng som ledande Max Salminen från Sverige.

– Förhållandena var svårare än tidigare dagar. Det kändes som om vi spelade rulett och såg vem som kunde ta hem segrarna, beskrev Nirkko de omväxlande vindarna.

Nirkko, som representerat Finland i OS två gånger (London och Rio de Janeiro), är nöjd med sina insatser i Miami hittills.

– Jag hade en bra dag och fick kämpa rätt mycket för att klättra i resultaten i de två första starterna men i den tredje var jag med i täten redan vid ett tidigt skede, säger han.

Oskari Muhonen ser med sin åttondeplats till att allt finländskt framgångsansvar inte vilar på Nirkkos axlar.

I Laser Radial tappade Monika Mikkola placeringar då hon slutade 35:e, 20:e och 9:e. Hon ligger totalt femma inför fortsättningen. I samma klass klättrade däremot Tuula Tenkanen i resultaten och ligger 20:e.

Kaarle Tapper ligger på elfte plats i Laser Standard medan 49erFX-duon Noora Ruskola och Mikaela Wulff klättrade till 14:e. Sinem Kurtbay och Kalle Bask parkerar på 21:e plats i Nacra 17-klassen.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54