Tapio Nirkko tvåa – tre finländare i topp tio i Miami

Tapio Nirkko Bild: Jukka Saarikorpi/SPV

Tapio Nirkko fortsätter imponera i världscupregattan i Miami.

Finnjolleseglaren Tapio Nirkkos fina form håller i sig i världscupregattan i Miami. Nirkko fortsatte prestera på en jämn nivå och nådde placeringarna 7–10–3 och ligger på andraplats efter fem starter. Nirkko har samma placeringspoäng som ledande Max Salminen från Sverige.

– Förhållandena var svårare än tidigare dagar. Det kändes som om vi spelade rulett och såg vem som kunde ta hem segrarna, beskrev Nirkko de omväxlande vindarna.

Nirkko, som representerat Finland i OS två gånger (London och Rio de Janeiro), är nöjd med sina insatser i Miami hittills.

– Jag hade en bra dag och fick kämpa rätt mycket för att klättra i resultaten i de två första starterna men i den tredje var jag med i täten redan vid ett tidigt skede, säger han.

Oskari Muhonen ser med sin åttondeplats till att allt finländskt framgångsansvar inte vilar på Nirkkos axlar.

I Laser Radial tappade Monika Mikkola placeringar då hon slutade 35:e, 20:e och 9:e. Hon ligger totalt femma inför fortsättningen. I samma klass klättrade däremot Tuula Tenkanen i resultaten och ligger 20:e.

Kaarle Tapper ligger på elfte plats i Laser Standard medan 49erFX-duon Noora Ruskola och Mikaela Wulff klättrade till 14:e. Sinem Kurtbay och Kalle Bask parkerar på 21:e plats i Nacra 17-klassen.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning