Tanzania vill gripa personer som stöder gayrättigheter

Bild: Mostphotos

Personer som stöder gayrättigheter ska deporteras och organisationer som förespråkar homosexuellas intressen i Tanzania ska mista sina tillstånd att verka, rapporterade lokala medier på måndagen.

– Jag vill påminna och varna alla organisationer och institutioner som för kampanjer och säger sig främja homosexuellas intressen att vi kommer att gripa alla som är delaktiga och ställa dem inför rätta, sade inrikesministern Mwigulu Nchemba enligt den statsägda tidningen Daily News.

Samkönat sex är straffbart i Tanzania och straffskalan sträcker sig från 30 års fängelsestraff till livstidsstraff, men förbudet gäller inte kvinnor. Politikerna har i det stora hela låtit hbtiq-personer vara i fred, men under den senaste tiden har antigayretoriken trappats upp i regeringen.

Dussintals män som misstänkts vara homosexuella har gripits, försäljning och import av glidmedel har förbjudits och aidskliniker har stängts.

Homosexualitet är straffbart i 38 av 54 länder i Afrika, enligt Amnesty International. Av dessa länder bestraffas samkönat sex med dödsstraff i Mauretanien, Sudan och Somalia.

”Nu sover jag gott, äntligen!”

Angelina fick dålig sömn men rogivande växter hjälpte henne. "Min livskvalitet är mycket bättre nu" säger hon. 20.9.2018 - 13.33