Tänk strategiskt när det gäller Malms flygplats

Helsingfors stads beslutsfattare gör ett stort misstag då man vräker flygfältsföreningen och strävar efter att bygga bostäder på området.

Jag håller helt med innehållet i Ole Johanssons välgrundade insändare (HBL Debatt 26.1) om det okloka i att i detta läge stänga flygplatsen i Malm. Helsingfors stads beslutsfattare gör ett stort misstag då man vräker flygfältsföreningen och strävar efter att bygga bostäder på området.

Ett mera strategiskt tänkande i frågan än hittills uppvisats efterlyses. Strategi betyder ju att man företar sig något som konkurrenter inte gör (läs Tallinn) och som förbättrar ens konkurrenskraft, eller att man kopierar något som en konkurrent gör bättre (läs Bromma). Inte genom att låta bygga bostäder, som alla gör, och som i Helsingfors fall lika bra kan göras på ett lämpligare område (läs Sibbo).

Jag hoppas att de nya stadsfullmäktigeledamöterna i vår snabbt ändrar beslutet när det gäller Malms flygplats och fattar bättre beslut än sina föregångare.

Finland önskar bli världsledande inom elbatteritillverkning (bra!). Att utprova dessa batterier i eldrivna flygplan som startar från Malm skulle öka trovärdigheten i detta projekt och kunna utnyttjas i marknadsföringen av batterierna och av hela Helsingforsregionen.

Jan Owren, Helsingfors

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Så kan valet av lån påverka din ekonomi

Mer läsning