Tampa Bay närmar sig Boston - Komarov hittade rätt

Tampa Bay ångar på i NHL. Bild: Mike Ehrmann/Lehtikuva-AFP

Tampa Bay ångar på i NHL-ishockeyn. Segern i förlängningen mot Columbus innebär att Floridaklubben nu är på samma poäng som Washington, där endast Boston ligger högre upp i tabellen.

Det var dock ingen vanlig match. Tampa Bay blev överraskande utslaget av Columbus i första omgången i Stanley Cup förra året, och det var första gången sedan dess som de två lagen möttes.

Och det krävdes förlängning mot Columbus innan den sjunde segern i rad för Tampa Bay var ett faktum. Brayden Point lyckades stjäla pucken bakom motståndarmålet. Han spelade snabbt till Victor Hedman, som direktpassade till Nikita Kutjerov som enkelt kunde avgöra med sitt andra mål för kvällen, i en match som slutade 2-1.

Washington förlorade mötet med New York Islanders på hemmaplan med 5–3. Islanders drog snabbt ifrån med en 2–0-ledning i början av första perioden, och hade halvvägs in i andra en 5–1-ledning, som blev för svår för Washington att hämta hem.

Ryske backstjärnan Aleksander Ovetjkin blev mållös och får därmed fortsätta att jaga mål 700, som han har två kvar till. Leo Komarov gjorde mål för Islanders.

Mikael Granlund hittade rätt för Nashville men Vancouver vann med hela 6-2. Nashville ligger fyra poäng från slutspelsplats då cirka 25 omgångar återstår att spela av grundserien.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning