Tamminen missar första kvalmatchen

Teemu Tamminen spelar mot Ryssland. Men inte mot Luxemburg. Bild: ARKIV/Thomas Sundström

Finlands handbollsherrar inleder den här veckan VM-kvalet med matcher mot Luxemburg och Ryssland. Matchen mot Luxemburg bjuder dessutom på en extra utmaning då Finland där får klara sig utan nyckelspelaren Teemu Tamminen.

Cocksyttern Teemu Tamminen – som tidigare i höstas också missade ett landslagsläger – var inte på plats när landslaget tränade på måndag förmiddag i Kisakallio och kommer heller inte att resa till Luxemburg för matchen på onsdag kväll. På lördagen är han dock med när Finland tar emot Ryssland i Vanda.

– Men här finns det nu ingen dramatik, utan det handlar om privata skäl och praktiska orsaker. Teemu försökte få sin tidtabell att fungera, men det gick helt enkelt inte, säger landslagstränaren Kaj Kekki.

Tamminen deltar nu i träningen på tisdag förmiddag och ansluter sedan på nytt på torsdag när landslaget återvänt från Luxemburg.

– Vi har en bra kontakt med Teemu och han vill spela med landslaget, men ibland går det inte alltid som tänkt. Det här handlar trots allt om en amatörnivå och det är flera andra spelare i gruppen som missar delar av veckan. Det är inte bara Teemu som har det här problemet, säger Kekki.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Mångsidiga museiupplevelser lockar till Lahtis

Mer läsning