Tallink till salu – kinesisk köpare tros vara i faggorna

Bild: Lehtikuva / Martti Kainulainen

Enligt affärsmagasinet Arvopaperi är Tallink till salu.

Tallink kan snart vara i kinesisk ägo, skriver Arvopaperi. Det betyder att börsen i Tallinn kan gå miste om ett bolag som står för en tredjedel av handeln.

Förra veckan meddelade AS Tallink Grupp att det ser över olika strategiska optioner, vilket tolkas som att bolaget är till salu. Tallink Silja är ett av bolagen som hör till koncernen.

Tallinks huvudägare Infotar, ett estniskt placeringsbolag, ryktas enligt Arvopaperi vara intresserat av att sälja sin andel. Infotar äger 38 procent av aktierna, medan 24 procent kopplas till Citigroups holding- och placeringsbolag.

Nu tros Citigroup inte vara ute efter att öka innehavet, utan det spekuleras om en asiatisk köpare. Kina har enligt Arvopaperi en fond för investeringar i Mellan- och Östeuropa värd 10 miljarder euro.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning