Tallink Silja erbjuder billiga coronatest på två färjor

Rederiet Tallink Silja börjar erbjuda billiga coronatest på två av sina färjor på fredagar. Bild: Niklas Tallqvist

Från och med fredag blir det möjligt att ta ett coronatest på två av Tallink Siljas färjor för några tiolappar. På en privat läkarstation i Finland kostar testerna betydligt mera.

Tallink Silja börjar erbjuda billiga coronatest på två av sina färjor på fredagar, meddelar rederiet på onsdagen. Testerna kostar mellan 17 och 39 euro styck och erbjuds på färjorna Megastar och Star.

Testerna erbjuds tills vidare endast på fredagar och syftet är bland annat att underlätta livet för personer som vill besöka Estland, till exempel estniska gästarbetare som vill hem till familjen eller finländska turister som vill tillbringa en weekend i Tallinn.

Ett negativt testresultat på fredagen möjliggör återkomst på söndagen utan ett ytterligare test, eftersom ett negativt testresultat tillåter inträde i Finland utan karantän i 72 timmar. Testar man positivt är det karantän som gäller.

Testerna genomförs av det estniska hälsovårdsbolaget Farmatar. Ett så kallat antigentest kostar 39 euro medan ett antikroppstest kostar 17 euro. Testerna levereras av SD Biosensor och Roche Diagnostics.

Jämfört med till exempel vårdbolaget Mehiläinens coronatest är Farmatars test betydligt billigare. På Mehiläinen kostar ett coronatest mellan 129 och 149 euro plus en besöksavgift på 33,90 euro.

Testerna erbjuds på färjorna från och med den 9 april.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Bred efterfrågan på stugor gynnar den som vill sälja

Mer läsning