Tallink gjorde rekordbra resultat under tredje kvartalet

Tallink-koncernens rörelsevinst under tredje kvartalet slår alla tidigare rekord. Bild: TM/SPT

Tallink-koncernen hade bra flyt i somras. Bolagets rörelsevinst på 54,6 miljoner euro under tredje kvartalet slår alla tidigare rekord, uppger Tallink i ett pressmeddelande.

Enligt Tallinks delårsresultat växte omsättningen till sammanlagt 287,8 miljoner euro under tredje kvartalet, vilket är ett lyft på 1,5 procent i jämförelse med fjolårets siffror.

Det goda resultatet är en till stor del en följd av rekordhöga passagerarvolymer i juli och augusti. Eftersom bolaget gjorde en förlust på drygt 25 miljoner euro under första kvartalet i år sjunker rörelsevinsten för tidsperioden januari-september till 44,2 miljoner euro. Rörelsevinsten för årets första nio månader är därmed 5,8 procent högre än i fjol.

– Vårt rekordresultat under tredje kvartalet beror också på en åtstramning av bolagets utgifter och våra investeringar i energieffektivisering liksom vår tidigare säkring av bränslepriserna, säger Tallink-koncernens vd Paavo Nõgene i ett pressmeddelande.

Tallink-koncernen grundade tidigare i år ett dotterbolag i Singapore för att locka asiatiska kunder till bolagets fartygsrutter i Östersjöregionen.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 4.11.2019 - 00.00

Mer läsning