Tallink gjorde rekordbra resultat under tredje kvartalet

Tallink-koncernens rörelsevinst under tredje kvartalet slår alla tidigare rekord. Bild: TM/SPT

Tallink-koncernen hade bra flyt i somras. Bolagets rörelsevinst på 54,6 miljoner euro under tredje kvartalet slår alla tidigare rekord, uppger Tallink i ett pressmeddelande.

Enligt Tallinks delårsresultat växte omsättningen till sammanlagt 287,8 miljoner euro under tredje kvartalet, vilket är ett lyft på 1,5 procent i jämförelse med fjolårets siffror.

Det goda resultatet är en till stor del en följd av rekordhöga passagerarvolymer i juli och augusti. Eftersom bolaget gjorde en förlust på drygt 25 miljoner euro under första kvartalet i år sjunker rörelsevinsten för tidsperioden januari-september till 44,2 miljoner euro. Rörelsevinsten för årets första nio månader är därmed 5,8 procent högre än i fjol.

– Vårt rekordresultat under tredje kvartalet beror också på en åtstramning av bolagets utgifter och våra investeringar i energieffektivisering liksom vår tidigare säkring av bränslepriserna, säger Tallink-koncernens vd Paavo Nõgene i ett pressmeddelande.

Tallink-koncernen grundade tidigare i år ett dotterbolag i Singapore för att locka asiatiska kunder till bolagets fartygsrutter i Östersjöregionen.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning