Jussigalan ställs in, underhållningsprogram sänds utan livepublik

Talent Finlands domare Ernest Lawson, HP Parviainen, Krista Siegfrids och Jorma Uotinen kör tillsvidare utan publik. Bild: Saku Tiainen

MTV3 har fattat beslutet att de direktsända underhållningsprogrammen Posse och Talent Finland tillsvidare sänds utan livepublik. Även Jussigalan flyttas fram till en senare tidpunkt.

Jussigalan där Finlands största filmpris delas ut skulle ha sänts i MTV3 den 20 mars.

På det här sättet vill produktionerna undvika att coronaviruset sprids.

"Vi tar situationen på allvar och inhiberar tillsvidare livepubliken i alla direktsändningar med över 200 personer", kommenterar MTV:s informationschef Susa Valvio i ett pressmeddelande.

Nya Masked Singer Finland som startar på lördag är däremot inte en direktsändning utan spelades in med livepublik redan under fjolåret.

Posse sänds på fredagskvällar kl. 20 och Talent Finland på söndagskvällar kl. 19.30. På söndag är det den första semifinalen i Talent Finland.

Notisen har kompletterats med uppgiften om att även Jussigalan ställs in.

Skapa din framtid vid Yrkeshögskolan Novia

Yrkeshögskolan Novia är en studerande- och arbetslivsnära entreprenörsmässig högskola med högklassig utbildning på fyra orter: Vasa, Åbo, Raseborg och Jakobstad. Novia har ca 4000 studerande, och vi tog pulsen på några av dem. 19.3.2020 - 15.23

Mer läsning