Tåg startade några sekunder för tidigt – operatören ber om ursäkt för "betydande besvärligheter"

Bild: Mostphotos

Japanska tåg är världsberömda för sin punktlighet, men ibland går det fel. JR West har bett om ursäkt sedan ett av bolagets tåg lämnat stationen 25 sekunder för tidigt.

Trött på att tåget ständigt är sent? Och på att tågbolaget knappt noterar förseningen, än mindre beklagar den? Annat är det i Japan.

Enligt Japan Today trodde konduktören att tåget på stationen i Notogawa i Shigadistriktet skulle avgå 07.11 i stället för den planerade avgången 07.12 en morgon. Efter att ha stängt tågdörrarna insåg han sitt misstag. Men när han tittade ut på plattformen såg han inte till några passagerare utan lät tåget rulla i väg, 25 sekunder för tidigt.

Men det visade sig att det fanns några som skulle med tåget, och en av dem klagade hos en tågvärd. I ett pressmeddelande ber tågoperatören om ursäkt och säger att "de betydande besvärligheter som vi orsakat våra kunder verkligen var oförlåtliga".

”Nu sover jag gott, äntligen!”

Angelina fick dålig sömn men rogivande växter hjälpte henne. "Min livskvalitet är mycket bättre nu" säger hon. 20.9.2018 - 13.33