Tafsande lärare fick sparken – polisen utreder ifall det finns skäl att misstänka brott

Gymnasiet har anmält läraren till polisen för säkerhets skull.Bild: Lehtikuva/Eija Kontio

Enligt uppgifter är den uppsagda läraren också samlingspartistisk kommunalpolitiker.

En gymnasielärare i Träskända i Nyland har fått sparken på grund av osakligt beteende, rapporterar nyhetsbyrån STT på lördagen.

Läraren sades upp i början av maj efter tre muntliga varningar. Mannen ska ha skickat trakasserande sms till elever och tafsat på elever på abiturienternas kryssningar.

Läraren har inte undervisat på gymnasiet sedan början av mars. Gymnasiet har anmält honom till polisen för säkerhets skull. Enligt de ansvariga myndigheterna i Träskända är det oklart om läraren begått något brott. Det är något som polisen får avgöra.

Gymnasiet kom läraren på spåren efter intervjuer med eleverna. Flera av eleverna pekade då ut läraren. Eleverna uppgav att de upplevt lärarens beteende och sexuellt färgade kommentarer som osakliga.

Enligt STT:s uppgifter är läraren också kommunalpolitiker för Samlingspartiet.

Artikeln har korrigerats kl. 19.02. STT var först ute med nyheten.

Svenska Sigtunaskolan lockar med högklassiga studier i anrik och internationell miljö

Intresserad av en internationell gymnasieutbildning och av att testa dina vingar utomlands? På svenska Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket kan det förverkligas under trygga och inspirerande förhållanden som samtidigt öppnar många dörrar. 15.2.2019 - 09.22