Tacos med färsbiffar

En fräsch och smakrik taco till fredagskvällen. Bild: Eva Hildén Smith/TT

En taco kan varieras i det oändliga. Varför inte prova med biffar och halloumisalsa?

4 portioner, 30 minuter

Halloumisalsa:

250 g halloumi

3–4 tomater gärna kvist-

1 knippa salladslök

1 kruka koriander

2 msk olivolja

Färsbiffar:

500 g nöt-, lamm- eller fläskfärs

2 msk smör och olja

salt

paprikapulver

Till servering:

8 mjuka tortillabröd

2 färska jalapeñofrukter, skivade

2 lime, klyftade

2 dl gräddfil

Gör så här:

1. Halloumisalsa Grovriv halloumin. Hacka tomaterna. Ansa och hacka salladslöken. Hacka koriandern.

2. Blanda tomater, salladslök och koriander. Rör i oljan. Blanda i hälften av halloumin, spara resten av osten till serveringen.

3. Forma färsen till 16 små biffar och stek dem i smör och olja i en stekpanna cirka 3 minuter på varje sida eller tills de är precis genomstekta. Salta och krydda med paprikapulver.

4. Servera burgarna i tortillabröd med halloumisalsa, jalapeño, limeklyftor, gräddfil och den sparade halloumiosten.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 5.11.2019 - 14.22

Mer läsning