Tack, bönder!

Tack vare allmänhetens stora stöd blev denna demonstration en oförglömlig dag i positiv bemärkelse för de jordbrukare som deltog.

Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC vill rikta ett stort tack speciellt till alla bönder som deltog i fredagens traktormarsch och även alla som kom till Senatstorget till fots. Ni var alla med och skrev historia genom att hämta budskapet om jordbrukets stora svårigheter och utmaningar till huvudstadens beslutsfattare. Jag tror ingen lämnades oberörd och jag är övertygad om att denna åsiktsyttring kommer att leda till konkreta resultat för att trygga jordbruket och matproduktionen i Finland.

SLC tackar även polisen som var till stor hjälp både när det gäller planering av körrutter samt dirigering av trafiken och en massa andra praktiska saker. Det är ingen lätt uppgift att få 600 traktorer in i och ut ur Helsingfors centrum, men polisernas agerande var väldigt professionellt och fick hela marschen att se lätt och smidig ut.

Vi vill också rikta ett stort tack till alla konsumenter, medtrafikanter, helsingforsare och alla som följde med traktormarschen längs vägarna och gatorna för det otroligt fina stöd och uppskattning som de visade. Det värmde verkligen våra jordbrukare på hemfärd att hundratals eller till och med tusentals personer vinkade i väg traktorerna och visade tummen upp. Ett stort tack även till alla bilister som både på morgonen och eftermiddagen hade överseende med traktorerna i trafiken och tutade uppmuntrande. Tack vare allmänhetens stora stöd blev denna demonstration en oförglömlig dag i positiv bemärkelse för de jordbrukare som deltog.

Johan Åberg Verksamhetsledare, Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Skräddarsytt drömhem uppfyllde alla önskemål och höll budgeten

Mer läsning