Tabben: Skickade priset till fel åkare

Johannes Thingnes Bø (till vänster) tillsammans med Martin Fourcade. Arkivbild. Bild: Berit Roald

Norske skidskyttestjärnan Johannes Thingnes Bø vann den totala världscupen före Martin Fourcade. Men priset skickades till fransmannen.

– Det var en trevlig överraskning, säger Fourcade till L'Équipe.

Thingnes Bø, som segrade med två poängs marginal, bekräftar händelsen för Dagbladet:

– Vi har fått ett mejl från IBU (Internationella skidskytteförbundet) om att det skett en förväxling. Jag tog det med ett leende. Men jag skulle gärna vilja ha den. Jag får spara glädjen tills den kommer. Och så får vi se om den måste sättas i coronakarantän, säger han till tidningen.

Martin Fourcade valde att avsluta karriären efter den gångna säsongen, efter bland annat sju totalsegrar i världscupen. Thingnes Bø har tagit titeln två gånger.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning