Sysslolös på höstlovet? – här är HBL:s tips!

Mette Junnila, Felicia Blomberg, Noah McMullen och Matilda Krause tipsar om vad man kan göra under höstlovet. Bild: Niklas Tallqvist

Höstlovet började med nattfrost och väntas fortsätta med regn och kyla. Men det finns många saker man kan göra trots ruskvädret. Här samlar vi artiklar om vad man kan hitta på under höstlovet – både i Finland och utomlands.

Esboeleverna hör till dem som får njuta av höstlov en hel vecka. HBL träffade Felicia Blomberg, Mette Junnila, Matilda Krause och Noah McMullen som tipsar om höstlovsaktiviteter. Börja med att läsa deras bästa tips innan du kastar dig över utbudet i vår grannstäder- och länder!

Stockholm

När resandet nu börjar ta fart igen är Nordens Venedig ett givet resmål. Men har du tröttnat på Junibacken, Vasamuséet och Gamla stan? Då lönar det sig att ta en titt på HBL:s Nordenkorrespondent Richard Nordgrens tips.

Hitta favoritskivan eller gå på Gröna Lund – se interaktiva kartor med Stockholmstips

Bild: Mostphotos

Tallinn

De finska turisternas besök i den estniska huvudstaden kretsar främst kring restauranger, shopping och nattliv, visar en undersökning som Visit Estonia har gjort. Men Tallinn kan också bjuda på bland annat historia och konst.

Tallinn hoppas på höstlovsturister från Finland

Lennusadam med ubåt och isbrytare hör till Estlands absolut populäraste museer som besöks av både utländska och inhemska turister. Bild: VISIT ESTONIA

Huvudstadsregionen

Man behöver förstås inte resa bort på höstlovet. Här listar HBL programpunkter och aktiviteter i Helsingfors, Esbo och Vanda. I utbudet ryms flera nyheter.

Höstlov i huvudstaden – här är nyheterna

Västnyland

De västnyländska kommunerna erbjuder både kultur och motion för barn under höstlovet. Tidningen Västra Nyland gör ett plock ur programmet.

Höstlovet i Västnyland bjuder på motion och kultur – här tipsar vi om vad du kan göra

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Bokåret 2021 på Bokström

Mer läsning