Syriska regimen bryter vapenvilan

Hjälparbetare från den syriska oppositionella civilförsvarsorganisationen Vita hjälmarna bär en skadad man efter en flygattack mot staden Ariha i Idlib den 28 juli. Bild: TT-AP

Vapenvilan i syriska Idlib varade i tre dagar. På måndagen uppgav den syriska armén att de ryskstödda militära insatserna återupptas i den hårt ansatta provinsen i nordvästra Syrien.

Enligt statliga syriska medier är anledningen att Turkiet inte fullföljt sina åtaganden i det rysk-turkiska avtal om en buffertzon i Idlib som slöts i fjol.

"Överenskommelsen om vapenvila var villkorlig. Vi återupptar våra militära insatser gentemot terroristorganisationer", lyder ett uttalande från den syriska armén.

Den syriska regimen och Ryssland inledde en offensiv mot den rebellkontrollerade provinsen Idlib i april. Hundratals civila har dödats och FN uppskattar att över 400 000 människor drivits på flykt.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning