Sydkoreanska klubben riskerar poängavdrag för "sexdockor"

Vissa av dockorna som placerades ut under FC Seouls match mot Gwangju bar t-shirtar eller skyltar med namnet på ett företag som säljer sexleksaker. Bild: Ryu Young-suk/Yonhap via AP

Den sydkoreanska klubben FC Seoul anklagas för att ha använt "sexdockor" för att fylla ut de tomma platserna på läktaren. Nu ska klubben utredas av den sydkoreanska ligan – och kan straffas med poängavdrag eller böter.

Dockorna på läktaren som fått både supportrar och media att reagera syntes bland annat bära t-shirts med namnet på ett företag som säljer sexleksaker.

Klubben underströk att det handlade om skyltdockor, samtidigt som man i ett uttalande på Instagram beklagade det inträffade.

"Vi har åtskilliga gånger varit i kontakt med dem (leverantören) för att försäkra oss om att dockorna inte är vuxenleksaker", skrev FC Seoul.

Den sydkoreanska ligan meddelar att man kommer att granska om dockorna bröt mot ligans förbud mot att lyfta fram oanständigt material. Det ska också utredas om händelsen skadade ligans image och integritet. Om en klubb bryter mot någon av dessa regler kan det resultera i poängavdrag eller böter.

Den sydkoreanska fotbollssäsongen drog i gång den 8 maj bakom stängda dörrar efter att ha skjutits upp i mer än två månader på grund av coronapandemin.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning