Sydkorea och USA övar vid Koreahalvön

Bild: EPA/JEON HEON-KYUN

Sydkorea och USA har inlett en veckolång gemensam flottövning i vattnen kring Koreahalvön. Övningen sker mot bakgrund av de senaste månadernas nordkoreanska robottester och provsprängningar av kärnvapen.

Omkring 40 örlogsfartyg deltar, däribland hangarfartyget USS Ronald Reagan, enligt en talesperson för försvarsdepartementet i Seoul. Nordkorea har tidigare kallat liknande övningar "en repetition för krig".

Enligt en rysk parlamentsledamot som besökte Pyongyang tidigare i oktober förbereder Nordkorea att provskjuta en långdistansrobot med kapaciteten att nå USA:s västkust.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning