Svindal tog VM-medalj i sista loppet

Bild: Lehtikuva/Jonathan Nackstrand

Det var så nära det perfekta slutet det gick och en symbolisk andraplats bakom landsmannen Kjetil Jansrud.

Aksel Lund Svindal avslutade karriären med ett VM-silver, bara två hundradelar från guldet.

Var det rätt att köra eller inte?

Åsikterna gick isär efter det dimmiga och snöiga VM-störtloppet i Åre.

– Jag tycker att det var lite synd att köra i dag, säger italienaren Christian Innerhofer, besviken över sin elfteplats.

– Vi gillar att tävla åkare mot åkare, men i dag var det mer åkare mot vädret.

Bruten hand

I det norska lägret var stämningen inte oväntat betydligt muntrare. Veteranen Aksel Lund Svindal och arvtagaren Kjetil Jansrud var i en klass för sig i det förkortade störtloppet.

Svindal tog silvret bara två hundradelar bakom Jansrud, medan trean Vincent Kriechmayr, Österrike, var 33 hundradelar bakom.

Kjetil Jansrud, som bröt handen i Kitzbühel nyligen, har haft en motig period. Men krönte nu säsongen med ett VM-guld. Jansrud kallade det lite skämtsamt för "payback" efter att ha slutat tvåa och bakom sin landsman i OS-störtloppet i fjol.

– Det är overkligt, sett till säsongen. Det har varit en evig kamp i år för att få det att stämma. Att jag lyckas är helt fantastiskt, säger Jansrud i SVT.

– Det är bara att fortsätta kämpa och tro på sig själv.

För Aksel Lund Svindal blev det ett lyckligt slut, efter en vinter av skadeproblem. Norrmannen tog sin nionde VM-medalj i karriärens sista lopp.

– Jag kände att det var viktigt att ge en sista show i det sista racet, och det blev jäkligt bra, säger 36-åringen i SVT.

Långt bakom kämpade den under senare år extremt skadedrabbade Andreas Romar. Finländaren åkte in på en 39:e i plats, två och en halv sekund bakom täten.

– Underkänd insats. Tyckte det kändes rätt bra men resultatet är ju bedrövligt, säger Romar.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning