Svindal tog VM-medalj i sista loppet

Bild: Lehtikuva/Jonathan Nackstrand

Det var så nära det perfekta slutet det gick och en symbolisk andraplats bakom landsmannen Kjetil Jansrud.

Aksel Lund Svindal avslutade karriären med ett VM-silver, bara två hundradelar från guldet.

Var det rätt att köra eller inte?

Åsikterna gick isär efter det dimmiga och snöiga VM-störtloppet i Åre.

– Jag tycker att det var lite synd att köra i dag, säger italienaren Christian Innerhofer, besviken över sin elfteplats.

– Vi gillar att tävla åkare mot åkare, men i dag var det mer åkare mot vädret.

Bruten hand

I det norska lägret var stämningen inte oväntat betydligt muntrare. Veteranen Aksel Lund Svindal och arvtagaren Kjetil Jansrud var i en klass för sig i det förkortade störtloppet.

Svindal tog silvret bara två hundradelar bakom Jansrud, medan trean Vincent Kriechmayr, Österrike, var 33 hundradelar bakom.

Kjetil Jansrud, som bröt handen i Kitzbühel nyligen, har haft en motig period. Men krönte nu säsongen med ett VM-guld. Jansrud kallade det lite skämtsamt för "payback" efter att ha slutat tvåa och bakom sin landsman i OS-störtloppet i fjol.

– Det är overkligt, sett till säsongen. Det har varit en evig kamp i år för att få det att stämma. Att jag lyckas är helt fantastiskt, säger Jansrud i SVT.

– Det är bara att fortsätta kämpa och tro på sig själv.

För Aksel Lund Svindal blev det ett lyckligt slut, efter en vinter av skadeproblem. Norrmannen tog sin nionde VM-medalj i karriärens sista lopp.

– Jag kände att det var viktigt att ge en sista show i det sista racet, och det blev jäkligt bra, säger 36-åringen i SVT.

Långt bakom kämpade den under senare år extremt skadedrabbade Andreas Romar. Finländaren åkte in på en 39:e i plats, två och en halv sekund bakom täten.

– Underkänd insats. Tyckte det kändes rätt bra men resultatet är ju bedrövligt, säger Romar.

Svenska Sigtunaskolan lockar med högklassiga studier i anrik och internationell miljö

Intresserad av en internationell gymnasieutbildning och av att testa dina vingar utomlands? På svenska Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket kan det förverkligas under trygga och inspirerande förhållanden som samtidigt öppnar många dörrar. 15.2.2019 - 09.22