Sveriges VM-premiär bruten på grund av åska

Sveriges spelare återvänder till omklädningsrummet efter att domaren stoppat VM-premiären mot Chile. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Sveriges VM-premiär mot Chile har avbrutits på grund av ett rejält oväder vid arenan i Rennes. Den ska återupptas när ovädret lättar.Det står 0–0 efter drygt 70 minuter.

Ett rejält oväder har dragit in över Rennes under Sveriges VM-premiär. Efter en timmes spel började regnet forsa ner och tilltog sedan allt mer. Tio minuter senare, när det började blixtra och åska runt arenan, tog domaren och arrangörerna beslutet att pausa matchen.

"Av säkerhetsskäl, eftersom det blixtrar i närheten av arenan, har matchen avbrutits tills vidare. Den kommer att återupptas så fort som möjligt", sade speakern i ett meddelande på arenan.

Sverige har dominerat spelet och närmast mål har Nilla Fischer, som var nära att nickskarva in mittbackskollegan Linda Sembrants nick efter hörna i den 26:e minuten, varit. Men Christiane Endler, till vardags i Paris SG sträckte ut sina 182 centimeter och räddade, och har varit precis den världsmålvakt som Chile hoppas på.

I den 37:e minuten fick också Stina Blackstenius ett gyllene läge, när hon fint spelades fram av Fridolina Rolfö – men avslutet på ett tillslag gick över både den utstormande Endler och ribban.

Lasse Mannheimer/TT

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning