Svenskt holdingbolag blir ny storägare i Viking Line

Det svenska bolaget Maelir blir den största enskilda ägaren i Viking Line med 17,75 procent av aktierna. Bild: Viking Line

Det svenska bolaget Maelir har köpt drygt 17 procent av Viking Line Abp. Säljare är bland annat bolagen Ab Rafael och Rafael Investering ab.

På onsdagen köpte Maelir AB 17,1 procent av rederiet Viking Line. Efter transaktionen uppgår Maelirs ägande i Viking Line till 17,75 procent, enligt ett pressmeddelande som skickades ut sent på onsdagskvällen.

Det här innebär att det Sverigebaserade bolaget nu är Viking Lines största enskilda ägare.

Maelir AB, ett privat holdingbolag baserat i Stockholm, är verksamt inom fastigheter, hotell- och restaurangbranschen och sjöfart.

Säljare är bland annat företagen Ab Rafael och Rafael Investering som har grundats av Rafael Mattson. Mattsson var också med och grundade Rederiaktiebolaget Vikinglinjen och familjen har sedan dess varit starkt sammankopplad med det åländska rederiet.

Vd för Rafael ab, Jesper Blomsterlund, bekräftar affären för Nya Åland, men vill inte kommentera något mer än det han säger i pressmeddelandet:

– Viking Line har haft en fantastisk utveckling under de 60 år som gått sedan starten. Det har varit viktigt för oss att förstå vad den nya ägaren vill med bolaget och vår förståelse är att Maelir AB vill vara med och utveckla Viking Line och jobba för bolagets framtida framgångar.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning