Svenske NHL-stjärnan: Tänk på familjerna

Vegas målvakt Robin Lehner. Arkivbild. Bild: John Locher/AP/TT

Tänk på familjerna, inte bara spelarna, när NHL-slutspelet drar i gång. Uppmaningen kommer från målvaktsstjärnan Robin Lehner, som både är positiv och orolig inför återstarten. – Jag har haft många diskussioner med ligan och spelarfacket, säger han.

NHL-spelarna är tillbaka i sina lag efter coronapausen och förbereder sig inför att den nordamerikanska ishockeyligan ska börja igen den 1 augusti.

Säkerhetsåtgärderna är strikta, spelarna ska testas för covid-19 varje dag och får inte träffa sina familjer förrän under semifinal- och finalspelet.

Något som Lehner – målvakt i åttondelsfinalklara Vegas – haft svårt att acceptera.

– Jag var ganska emot ligan och spelarfacket (NHLPA) när det kom till att vi inte får ta med oss våra familjer från början, säger han till The Athletic enligt Aftonbladet.

– Jag har haft många diskussioner med dem (ligan och NHLPA) om det. Jag tycker att det är det viktigaste. Det handlar inte bara om spelarnas mentala hälsa, utan också om familjernas. Många spelare har fru och små barn, och vi kommer att lämna dem hemma i karantän. Det kommer att vara lika tufft för dem, fortsätter han.

Samtidigt menar Lehner att NHL-starten kan bli en frisk injektion för många.

– Jag tycker att debatten är så präglad av covid-19 att många andra frågor läggs åt sidan. Jag tror att det är viktigt för många människors mentala hälsa att få någonting att följa, att kunna planera något för nästa dag och för familjer att få se någon typ av idrott, säger 28-åringen, som själv haft problem med psykisk ohälsa.

Vegas första match är mot Dallas natten till den 4 augusti finsk tid.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning