Svenska yle: Viking Line utreder servitörs rasistiska kommentar

Bild: Mostphotos.com

En passagerare hörde hur servitören viskade till en kollega: Kan du ta hand om negerfamiljen där borta.

Rederiet Viking Line utreder ett fall av rasism bland personalen, rapporterar Svenska yle.

En passagerare berättar att en mörkhyad familj hade slagit sig ner i restaurangen på kryssningsfartyget M/S Mariella den 21 december. De hade missat skylten om att man skulle vänta på placering vid ingången och en servitör körde ut dem och sade att de måste köa.

Sedan förde servitören dem till samma bord där de redan hade suttit. Servitören gick fram till en servitris och viskade "Voitko sä hoitaa sen neekeriperheen tossa", alltså kan du ta hand om negerfamiljen där borta.

Enligt Viking Lines informationsdirektör Johanna Boijer-Svahnström är det hela oacceptabelt. Hon säger att fallet ska utredas grundligt.

– Det återspeglar absolut under inga omständigheter det som vi står för eller vår värdegrund, säger Boijer-Svahnström till Svenska yle.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46