Svenska Yle: Två misstänkta i utredningen om silvervatten

En silvervattenprodukt fotograferad i butiken Ruohonjuuri i Helsingfors.Bild: Lehtikuva/Antti Aimo-Koivisto

Polisen misstänker att två kvinnor som gett silvervatten åt sina barn har gjort sig skyldiga till misshandel, rapporterar Svenska Yle.

Polisen misstänker två kvinnor för misshandel för att de gett silvervatten åt sina barn, skriver Svenska Yle. Båda kvinnorna var i november med i Yles program Spotlight som handlade om silvervatten. I programmet berättade en av kvinnorna bland annat att hon brukar ge sin dotter silvervatten med nappflaska för att skydda barnet för bakterier och virus.

Riksdagsledamot Mikko Kärnä (C) polisanmälde den ena kvinnan och polisen inledde en förundersökning. Utredningen är snart färdig och kriminalkommissarie Eero Välimäki vid Österbottens polisinrättning bekräftar att det sammanlagt är två kvinnor som misstänks för misshandel. Båda medverkade i Spotlight.

– Vi har förhört båda kvinnorna som intervjuades i programmet. Brottsrubriceringen är misshandel i båda fallen, säger Välimäki till Yle.

Både Institutet för hälsa och välfärd (THL) och Säkerhets- och utvecklingscentret för läkemedelsområdet (Fimea) har varnat för att användning av silvervatten kan vara skadligt.

Svenska Sigtunaskolan lockar med högklassiga studier i anrik och internationell miljö

Intresserad av en internationell gymnasieutbildning och av att testa dina vingar utomlands? På svenska Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket kan det förverkligas under trygga och inspirerande förhållanden som samtidigt öppnar många dörrar. 15.2.2019 - 09.22