Svenska Yle: Två misstänkta i utredningen om silvervatten

En silvervattenprodukt fotograferad i butiken Ruohonjuuri i Helsingfors.Bild: Lehtikuva/Antti Aimo-Koivisto

Polisen misstänker att två kvinnor som gett silvervatten åt sina barn har gjort sig skyldiga till misshandel, rapporterar Svenska Yle.

Polisen misstänker två kvinnor för misshandel för att de gett silvervatten åt sina barn, skriver Svenska Yle. Båda kvinnorna var i november med i Yles program Spotlight som handlade om silvervatten. I programmet berättade en av kvinnorna bland annat att hon brukar ge sin dotter silvervatten med nappflaska för att skydda barnet för bakterier och virus.

Riksdagsledamot Mikko Kärnä (C) polisanmälde den ena kvinnan och polisen inledde en förundersökning. Utredningen är snart färdig och kriminalkommissarie Eero Välimäki vid Österbottens polisinrättning bekräftar att det sammanlagt är två kvinnor som misstänks för misshandel. Båda medverkade i Spotlight.

– Vi har förhört båda kvinnorna som intervjuades i programmet. Brottsrubriceringen är misshandel i båda fallen, säger Välimäki till Yle.

Både Institutet för hälsa och välfärd (THL) och Säkerhets- och utvecklingscentret för läkemedelsområdet (Fimea) har varnat för att användning av silvervatten kan vara skadligt.

”Sälj din gamla bostad före du köper ny!”

Fastighetsförmedlingen Kotijoukkue är på alla sätt nyare, fräschare och mer dynamiskt men gamla goda råd och sunt förnuft är fortfarande en av grundstenarna i bobytarbranschen. Än gäller den gamla devisen att sälja sin gamla bostad förrän man köper ny. Ingen vill bli i fällan mellan två bostäder. 1.11.2018 - 09.42