Svenska Yle: Jaro hoppas fortfarande på ligaplats

Arkivbild från en match mellan Jaro och HJK.Bild: Ksf Media Arkiv

Jaro från Jakobstad överväger att överklaga ett tidigare beslut från Bollförbundet för att ta sig till ligakval.

Klubben uppger sig ha fått papper på att Jamar Dixon är jamaicansk medborgare, vilket kan bli avgörande, uppger Svenska Yle.

Jaro blev av med tre poäng och kan eventuellt nå andraplatsen i division 1 genom att överklaga ett tre månader gammalt beslut.

En omgång återstår i näst högsta serien, där segraren stiger direkt till fotbollsligan. JJK toppar serien på 49 poäng och TPS ligger tvåa på 48. Jaro har 44 poäng och kan alltså maximalt komma upp i 47 genom seger mot Grankulla IFK på lördag.

TPS spelar samtidigt hemma mot Ekenäs IF. Varken GrIFK eller EIF har något att spela för i sista omgången.

Beslutet som kan överklagas gäller en match mellan AC Oulu och Jaro i början av juli. Matchen slutade 1–1, men AC Oulu lämnade in en protest för att Jaro hade för många utländska spelare i laguppställningen. Enligt gällande regelverk räknas EU-medborgare inte som utlänningar och inte heller spelare från länder som har ett specialavtal med EU. Bland de sistnämna länderna finns Jamar Wilsons ena hemland Jamaica, men inte Kanada som han spelat landskamper för.

Eftersom Jaro inte hade några dokument för att styrka Wilsons jamaicanska medborgarskap ändrades resultatet till en 3–0-seger för AC Oulu. Jaro uppger nu att dokumenten är i sin ordning.

– Alla papper är äntligen klara. Vi har fått brev från Jamaica att Dixon är jamaicansk medborgare, eftersom hans pappa kommer från Jamaica. Det här är alltså ett konstaterande och handlar inte om att han skulle vara tvungen att ansöka om medborgarskap, säger Jaros ordförande Harald Finne på klubbens webbplats.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00