Svenska VM-hjältarna ska firas kungligt

Bild: Lehtikuva/Joe Klamar

VM-guldhjältarna hyllas i dag. Först på Stockholms slott där de tas emot av kronprinsessan Victoria och prins Daniel, därefter av stockholmarna i Kungsträdgården."För spelarna är det här riktigt stort, och de ser verkligen fram emot att komma hem och få fira med svenska folket", säger Niklas Jihde, som programleder det tv-sända firandet, i ett pressmeddelande.

I fjol välkomnades det guldfirande Tre Kronor av statsminister Stefan Löfven (S) på Sergels torg i Stockholm. I år är Löfven på väg till Örnsköldsvik för det nordiska statsministermötet och missar firandet. På plats från regeringen är däremot idrottsminister Annika Strandhäll (S).

Firandet i centrala Stockholm inleds vid 16.30-tiden. Tre Kronor väntas ut på scenen nästan en timme senare, men har då varit i huvudstaden flera timmar redan, efter att ha flugit från Köpenhamn. Först ska de bland annat äta lunch på Svenska Spel.

Liksom i fjol kommer VM-hjältarna att träffa kronprinsessan Victoria, prins Daniel och prins Carl Philip på Stockholms slott innan de åker vidare till Kungsträdgården.

Kungsträdgården var förra året bokad för aktiviteter kring Europa League-finalen. Därför hyllades Tre Kronor på Sergels torg, där det firades VM-guld i ishockey även 1987, 1991, 1992 och 1998. VM-gulden 2006 och 2013 firades i Kungsträdgården.

Firandet direktsänds på TV3, Viaplay och Viafree med start klockan 17.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03