Svenska VM-hjältarna ska firas kungligt

Bild: Lehtikuva/Joe Klamar

VM-guldhjältarna hyllas i dag. Först på Stockholms slott där de tas emot av kronprinsessan Victoria och prins Daniel, därefter av stockholmarna i Kungsträdgården."För spelarna är det här riktigt stort, och de ser verkligen fram emot att komma hem och få fira med svenska folket", säger Niklas Jihde, som programleder det tv-sända firandet, i ett pressmeddelande.

I fjol välkomnades det guldfirande Tre Kronor av statsminister Stefan Löfven (S) på Sergels torg i Stockholm. I år är Löfven på väg till Örnsköldsvik för det nordiska statsministermötet och missar firandet. På plats från regeringen är däremot idrottsminister Annika Strandhäll (S).

Firandet i centrala Stockholm inleds vid 16.30-tiden. Tre Kronor väntas ut på scenen nästan en timme senare, men har då varit i huvudstaden flera timmar redan, efter att ha flugit från Köpenhamn. Först ska de bland annat äta lunch på Svenska Spel.

Liksom i fjol kommer VM-hjältarna att träffa kronprinsessan Victoria, prins Daniel och prins Carl Philip på Stockholms slott innan de åker vidare till Kungsträdgården.

Kungsträdgården var förra året bokad för aktiviteter kring Europa League-finalen. Därför hyllades Tre Kronor på Sergels torg, där det firades VM-guld i ishockey även 1987, 1991, 1992 och 1998. VM-gulden 2006 och 2013 firades i Kungsträdgården.

Firandet direktsänds på TV3, Viaplay och Viafree med start klockan 17.

”Nu sover jag gott, äntligen!”

Angelina fick dålig sömn men rogivande växter hjälpte henne. "Min livskvalitet är mycket bättre nu" säger hon. 20.9.2018 - 13.33