Svenska Teatern sätter upp En man som heter Ove

Marcus Groth blir Ove i en monolog på Svenska Teatern. Bild: Svenska Teatern

För ett par år sedan blev Fredrik Backmans roman en succéfilm med Rolf Lassgård. I höst sätter Svenska Teatern upp den som teaterföreställning med Marcus Groth.

Det är den isländska regissören Bjarni Haukur Thorsson återupptäcker Ove på Svenska Teatern, skriver teatern i ett pressmeddelande.

Thorsson har tidigare satt upp En man som heter Ove som monolog i Norge 2016, och också på Svenska Teaterns tiljor kommer Marcus Groth att axla inte bara rollen som Ove, utan hela radhusområdets brokiga persongalleri.

– Man har lätt fördomar mot griniga gamla gubbar, och därför är det så fascinerande att se hur den här griniga gamla gubben öppnar sej, för kärleken och för livet, säger Marcus Groth i ett kommande nummer av Svenska teaterns publikation Första Raden.

En man som heter Ove har premiär den 28 oktober på stora scenen.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46