Svenska Teatern gör Hans och Greta

Jakob Höglund.Bild: Pressbild

Regissören Jakob Höglund planerar "en färgsprakande karamellbomb": – Hela publiken får uppsöka tandläkare efteråt!

I oktober 2018 får Bröderna Grimms sagoklassiker Hans och Greta premiär på Svenska Teaterns stora scen. Dramatiseringen är gjord av Lucy Kirkwood för National Theatre i London. För regi och koreografi står Jakob Höglund. I ett pressmeddeland säger han att han vill bjuda publiken på en fartfylld och visuell karamellbomb med överraskande och oväntade lösningar.

– När jag gör teater utgår jag från mitt barnasinne, säger han.

– För mig är det viktigt att inte bara berätta en meningsfull historia utan att också ge de unga i publiken en fysisk upplevelse som inspirerar dem till nya sätt att leka hemma.

Sven Haraldsson står för scenografin och Heidi Wikar för kostymdesignen. Trion är ett etablerat team och står bakom kritikerrosade föreställningar som Stormskärs Maja på Åbo Svenska Teatern samt Billy Elliot och Djungelboken på Vasa stadsteater. De har framför allt hyllats för sin lekfullhet som genomsyrar både regi, scenografi och kostymer.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00