Svenska spelarna kritiska till JVM-arrangemangen: Det har knappt varit en bubbla på hotellet

U20-VM i ishockey ställdes in. Bild: Suomen Jääkiekkoliitto / Pasi Mennander

De svenska spelarna är ytterst kritiska till arrangemangen i U20-VM i Kanada.

Efter chockbeskedet om att U20-VM i Kanada ställs in kommer följande chockerande besked från Kanada. Bubbland som skapade inför och under VM har inte hållit. De svenska spelarna avslöjar för Aftonbladet att bubblan i verkligheten inte var en bubbla.

– Det har knappt varit en bubbla på hotellet. Vi som lag har inte fått göra så mycket och mest suttit på rummen, men det har varit folk som sprungit in och ut ur hotellet. Det finns till och med frisörsalonger på hotellet som folk har använt. Så en bubbla har det absolut inte varit, säger Åke Stakkestad till tidningen.

På hotellet där det svenska och det amerikanska laget bodde hade det arrangerats ett bröllop för nästan 100 gäster. Gästerna och andra personer begränsades inte alls utan de fick röra sig fritt på hotellet där JVM-spelarnas bubbla skulle finnas.

USA var det första laget att drabbas av covid-smitta i VM. Efter att också Tjeckien och Ryssland drabbats tog internationella ishockeyförbundet IIHF beslutet att avbryta turneringen.

Lagkamraten Simon Edvinsson är rejält förbannad över att arrangemangen inte fungerat:

– Vi har sett folk springa runt utan masker och redan när vi kom till hotellet tänkte man: "vad fan är det här?".

Lagkaptenen Emil Andrae håller med:

– Det är klart man kan ha åsikter om varför det är andra som inte tillhör turneringen som är på hotellet. Min egen känsla är att jag är förvånad över hur lättillgängligt det har varit att komma in på hotellet där vi bodde, säger han till nyhetsbyrån TT.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Bokåret 2021 på Bokström

Mer läsning