Svenska och inhemska artister gör gemensam julturné

Jannike Sandström och Patrik Isaksson är aktuella med duetten Decembermånen som utkom i slutet av november. Bild: Per Ström

Artisterna kallar turnén för den mysiga julkonserten. De kommer att varva traditionella julsånger med både humor och svängiga melodier.

En handfull artister från Svenskfinland och Sverige gör en gemensam julturné i Nyland i december. Tillsammans med sångaren Jannike Sandström och skådespelaren Christoffer Strandberg kommer svenske Patrik Isaksson och norskfödde Geir Rönning att bjuda på en rad underhållande julkonserter.

– Vi vill bjuda på ett lite annorlunda julkoncept, säger Jannike från Grankulla.

Den mysiga julkonserten är en helhet som består av svängiga melodier, humorinslag, julsånger och allsång.

– På det här sättet framför vi en julkonsert som är mångsidigare än det mesta som görs i juletid, tillägger den svenska stjärnan Patrik Isaksson.

Christoffer Strandberg kommer att göra en del av sina kända imitationer, det blir musikaliska duetter och instrumentalmusik i en stämningsfull helhet.

Konsertturnén startar i Borgå på söndag kväll. Under turnén varierar huvudartisterna lite, men konceptet är detsamma i alla konserter. Som musiker medverkar Henrik Wikström på piano och keyboards, Paul Uotila på bas och producenten Niklas Rosström på slagverk och keyboards.

Från Sverige och Norge

Patrik Isaksson slog igenom 1999 med megahiten Du får göra som du vill och har sedan dess framfört låtar som Faller du så faller jag och "Ruta 1. Den svenske låtskrivaren, artisten, gitarristen och pianisten är en sann Finlandsvän och har besökt Finland många gånger under åren.

Jannike Sandströms debutalbum The Girl In The Picture utkom i april i år och valdes till månadens skiva av alla lokalradiostationer i Finland. Jannike är också dirigent för luciakören. Hon har skivkontrakt i Tyskland och hennes andra singel heter In your Head.

Christoffer Strandberg är programledare på Yle Extrem och har jobbat som skådespelare på ett flertal teatrar i Finland och Sverige samt medverkat i tv- och filmproduktioner. Strandberg är framför allt känd som en träffsäker imitator.

Geir Rönning är sångaren och låtskrivaren från Norge som verkat som professionell artist i Sverige. Kring millennieskiftet flyttade han till Finland för att spela i ett rockband.

3.12 Borgå, Konstfabriken klockan 18. Artister: Patrik Isaksson, Jannike, violinisten Linda Lampenius och Christoffer Strandberg

10.12 Grankulla, Nya paviljongen klockan 18. Artister: Patrik Isaksson, Jannike och barnkörer från Granhultsskolan.

15.12 Nordsjö, Nordhuset klockan 18. Artister: Jannike, Geir Rönning, Christoffer Strandberg och Finlands lucia.

17.12 Ekenäs, seminarieskolans aula. Artister: Patrik Isaksson, Jannike, Christoffer Strandberg och barnkören Secondo med Monica Henriksson.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Så kan valet av lån påverka din ekonomi

Mer läsning