Svenska landslagsstjärnan Ekdahl du Rietz avslutar karriären – igen

Kim Ekdahl du Rietz avslutar karriären. Arkivbild. Bild: Andreas Hillergren/TT

Kim Ekdahl du Rietz verkar ha gjort sitt på handbollsplanen. Franska L'Équipe skriver att den 30-årige svensken, som de senaste säsongerna har spelat i Paris Saint-Germain, avslutar karriären för att framöver studera på universitet i Hongkong.

Det är inte första gången som Lundapågen sätter punkt för karriären. Ekdahl du Rietz slutade helt med handbollen under våren 2017, men ett år senare gjorde han comeback i tyska Rhein-Neckar Löwen.

Efter en kort tid där skrev han på ett tvåårskontrakt med storklubben PSG och vänsternian valde sedan att också spela med landslaget igen. Ekdahl du Rietz var med i VM i Danmark förra året och EM på hemmaplan tidigare i år.

Ekdahl du Rietz har totalt spelat 96 landskamper och gjort 274 mål för Sverige.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning