Svenska Attendo säljer sin finska sjukvårdverksamhet till Terveystalo

Terveystalo köper Attendos verksamhet i Finland. Bild: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Vårdjätten Attendo säljer sin sjukvård i Finland till Terveystalo för 233 miljoner euro. Affären omfattar bemanningstjänster, primärvård, tandvård och företagshälsovård på cirka hundra enheter i Finland med ungefär 1 600 heltidsanställda.

Attendo har ingått ett bindande avtal om att sälja den finska sjukvårdsverksamheten till det ledande finska sjukvårdsföretaget Terveystalo.

– Det är mycket glädjande att vi kan presentera en långsiktigt attraktiv lösning för Attendos finska sjukvårdsverksamhet som jag var med och grundade år 2000 och som varit del av Attendo sedan 2007. Den gör det möjligt för oss att fokusera på att utveckla Attendos omsorgsverksamhet i Finland och övriga Norden och ger samtidigt den finska sjukvårdsverksamheten ännu bättre förutsättningar att utvecklas med Terveystalo som ny engagerad ägare, säger Attendos vd Pertti Karjalainen i ett pressmeddelande.

Försäljningen måste ännu godkännas av konkurrensmyndigheten i Finland.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning