Svensk tandem fixade IFK-seger

Det blev en tvåpoängskväll för både Patrik Carlsson (mitten) och Juha-Pekka Haataja (till höger) då HIFK vann över JYP.Bild: Lehtikuva / Free Kuvaaja

HIFK inledde hockeyligans kvartsfinaler med en smaklig rövarresa till Jyväskylä där svenska duon Patrik Carlsson och Erik Thorell agerade matchhjältar.

JYP-HIFK 1–2 (0–1, 1–0, 0–1)

HIFK leder med 1–0 i matcher.

HIFK fick en drömstart i sin kvartsfinalserie mot grundseriefyran JYP. Helsingforslaget knep segern med siffrorna 2–1 (1–0, 0–1, 1–0) tack vare en stark avslutning och ett sent segermål.

HIFK har sin svenska duo Patrik Carlsson och Erik Thorell samt målvakten Kevin Lankinen att tacka för segern. Carlsson gjorde sitt första mål på sitt första skott i sin första slutspelsmatch i finska ligan då bara en dryg minut spelats. JYP kvitterade 13 sekunder före andra periodens slut i powerplay och länge tydde allt på att det skulle bli en förlängning i Jyväskylä. Speciellt då HIFK bommade ett powerplay sent i tredje perioden.

Men då slog svenskarna till. Carlsson rundande JYP-målet och hittade landsmannen Erik Thorell som slog in segermålet i tom kasse då 55.46 stod på klockan.

I kvällens andra kvartsfinaldrabbning slog Tappara KalPa med 3–2.

Också Kärpät och TPS leder sina serier med 1–0 i matcher.

HIFK möter JYP hemma på fredag i match två.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00