Svensk polis efterlyser tips om lådcykel efter dådet i Linköping

Polisen vill ha tips om en lådcykel som kan ha samband med explosionen i Linköping. Cykeln kan ha annan färg eller utformning än den på bilden som polisen lagt ut. Bild: Polisen/TT

Efter det kraftiga sprängdådet i svenska Linköping: polisen söker efter personer som har sett en lådcykel i området.

Svensk polis efterfrågar nu tips från personer som har sett en cykel med en låda framtill i området där explosionen i Linköping skedde i fredags. Polisen vill också komma i kontakt med ägare till denna typ av cykel som har parkerat sin cykel i området.

– Vi misstänker att någon har placerat ut en sprängladdning i eller i anslutning till ett cykelförråd utanför fastigheten. Under arbetets gång har vi fått in en del tips om en cykel som ser lite speciellt ut och som eventuellt kan kopplats ihop med det här, säger Björn Öberg, presstalesperson på polisen.

– Tipsen vi har fått in har vi bedömt som väldigt intressanta och vi hoppas därför att fler har sett något.

Cykeln har ett hjul bak och två hjul fram med en låda mellan hjulen.

Larmet om explosionen kom till polisen strax efter klockan nio lokal tid i fredags morse. Ett tjugotal personer skadades lindrigt och tre personer med splitter och sårskador fördes med ambulans till Universitetssjukhuset. Samtliga har nu fått lämna sjukhuset.

Platsen för explosionen är fortfarande avspärrad.

– Den avgränsas nu av stängsel och betongsuggor och bevakas av väktare, säger Björn Öberg.

Ingen misstänkt eller gripen finns i ärendet. Polisen ser en koppling till kriminella miljöer som det mest sannolika alternativet, men det kan ännu inte bekräftas.

– Bombtekniker jobbar på platsen och vi har sökt av med hundar. Prover ska analyseras av Nationellt forensiskt centrum, så förhoppningsvis får vi svar snart, säger Öberg.

Bli kock i Axxell

Svenskfinlands kändaste kock, Micke Björklund, har trätt in som mentor och mecenat för Axxells kockutbildning i Karis, för kockutbildningens framtid och Finlands matkultur. 8.10.2019 - 11.40

Mer läsning