Svensk film bombhotad i Moskva

Ett bombhot avbröt visningen av den svenska filmen Pojkarna under HBTQ-filmfestivalen Side by Side i Moskva på söndagen.

– Jag är lite skärrad nu, säger regissören Alexandra-Therese Keining till TT.

Festivalen visar flera dokumentärer och filmer på liknande tema, men Keining tror att Pojkarna är extra kontroversiell eftersom den handlar om unga personer som utforskar sin sexualitet och sina könsroller.

– De kommer inte att visa filmen i sin helhet. De anser att det är för farligt, säger Keining.

Det är andra gången hon besöker festivalen. Sist hon medverkade hölls den i Sankt Petersburg. Då visades hennes Guldbaggenominerade film Kyss mig, som handlar om en romans mellan två kvinnor. Redan då varnade festivalen för hotfulla och aggressiva reaktioner.

Pojkarna bygger på Jessica Schiefauers roman med samma namn och hade premiär på filmfestivalen i Toronto i september i fjol. Filmen hade sedan svensk premiär i februari.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46