Svensk ettåring död efter balkongfall

En ettårig svensk flicka har avlidit efter ett fall från en balkong på Gran Canaria. Det uppger UD för Aftonbladet.

– Det här hände på ett hotell som heter Sunwing resort, ett av våra familjehotell, i Argineguin vid kvart i sju i går kväll, lokal tid, säger Vings informatör Charlotte Hallencreutz till TT.

Flickan föll från fjärde våningen, en höjd på drygt fem till åtta meter. En gäst säger till Aftonbladet att flickan ska ha fallit två våningar ner och landat på ett plåttak.

– Alla hörde dunsen, sen blev det tyst minst en minut. Min första tanke var att någon liten människa fallit, men eftersom det var tyst så länge släppte jag det, säger hotellgästen till tidningen.

Ambulans och polis var snabbt på plats och barnet fördes till sjukhus.

Enligt Hallencreutz lever balkongerna på hotellet upp till de säkerhetskrav som finns.

– Det är ett familjehotell, så de uppfyller alla krav som vi har och spanska myndigheter har när det gäller säkerhetsföreskrifter.

Det finns, vad Ving känner till, inga misstankar om brott.

– Nej, det tror jag inte att det gör. Men polisen utreder hur det kunde ske.

Ving kommer att ha personal i receptionen på hotellet hela dagen och informera alla gäster om händelsen.

– Vi fokuserar nu på att ta hand om den här familjen och ge dem den hjälp de behöver.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning