Svartbjörn tog in på hotell i USA

Björnar behöver också semester. Åtminstone en svartbjörn i New Hampshire, USA, som bestämde sig för att tillbringa en tidig sommarmorgon med att njuta av soluppgången från en hotellveranda.

På en bild tagen av en av hotellets anställda ses den stora björnen stå på bakbenen lutad över balkongräcket på Omni Mount Washington resort. Hotellet ligger i den bergiga regionen White Mountains, en del av bergskedjan Appalacherna som sträcker sig från Kanada och ner i USA.

Efter att hotellpersonal fört oväsen för att skrämma bort björnen lunkade den vidare, rapporterar nyhetsbyrån AP.

Björnen, som tros ha varit ute efter mat, verkade trivas på hotellverandan. Bild: Sam Geesaman/AP/TT

Att björnar letar sig in i bostäder, i lägenhetskomplex och på campingplatser är relativt vanligt i New Hampshire. Sedan 2014 har antalet incidenter mellan björnar och människor, liksom antalet björnskjutningar, stigit kraftigt. Det tros bero på brist på mat i björnarnas naturliga miljö.

Svartbjörnen lever i Nordamerika och är allätare. Den livnär sig framför allt på växter och insekter, men även på kadaver, mindre däggdjur, fåglar och ödlor.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46