Svårt i backen men snabbast i spåret – tudelad tävling för finländarna

Ilkka Herola och Eero Hirvonen slutade sexa i Val di Fiemme. Bild: Lehtikuva / Vesa Moilanen

Ilkka Herola och Eero Hirvonen slutade sexa i parsprinten i nordisk kombination i Val di Fiemme.

Ilkka Herola och Eero Hirvonen var snabbast i spåret i sprintstafetten i nordisk kombination i italienska Val di Fiemme. Men då svårigheterna i backhoppningen som präglat det finländska lagets hela säsongen fortsatte räckte de starka insatserna i skidspåret inte till en pallplacering utan duon fick nöja sig med en sjätteplats.

Herola och Hirvonen låg 12:a efter backmomentet – 1 minut 52 sekunder efter täten men skidade upp sig och var sexa i mål efter två norska, två österrikiska och ett tyskt lag.

– Det här är det bästa resultat man kan nå med den hoppning vi stod för, säger Hirvonen.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning