Svagt OS-genrep av backhoppningsherrarna

Arkivbild. Antti Aalto kom på 37:e plats i världscupens deltävling i Willingen. Bild: LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Den sista världscupstävlingen i backhoppning innan OS i Pyeongchang gick dåligt för finländarna. Ingendera av de två hopparna klarade sig till den andra omgången.

Av de finländska backhopparna som åker till Pyeongchang tävlade Antti Aalto och Eetu Nousiainen under helgen i världscupens deltävling i Willingen. Resultatet var inte smickrande. Aalto kom på 37:e plats och Nousiainen på 43:e. Segern i Tyskland gick åt norska Johann Andre Forfang som hoppade 147,5 meter på andra omgången.

– Tävlingen var rätt så bra, bägge hoppen var av hög nivå och jag tror att jag blev bekväm med backen i går. I dag var det roligt att hoppa och mycket lättare eftersom jag visste vad jag ska göra på rampen, säger den 22-åriga norrmannen på det internationella skidförbundets hemsida.

Resten av den finländska OS-truppen, Janne Ahonen, Andreas Alamommo och Jarkko Määttä, valde att stå över tävlingen.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46