Svag avslutning fällde Finland – förlust i Lindgrens landslagspremiär

Ola Lindgren. Arkivbild. Bild: Leif Weckström

Ola Lindgrens första match som finländsk landslagstränare i handboll slutade i förlust.

Svenska Ola Lindgren tog över som landslagstränare för handbollsherrarna på fredag. På lördag spelade landslaget sin första match då Japan kom på besök till Riihimäki.

Tyvärr fick Lindgren se sitt landslag följa precis det mönster han i fredags talade om att man måste bryta då Finland tappade ledning till förlust under matchens sista tio minuter.

Förlustsiffrorna skrevs 26–28 (15–12) efter att Finland lett med hela fem måls marginal i andra halvlek.

BK-spelaren Sebastian Säkkinen var Finlands bästa målskytt med sju fullträffar medan Fredrik Forss och Johan Gripenberg hittade rätt fyra gånger var. Joonas Klama och Linus Lindberg gjorde debut i landslaget.

Lagen möts på nytt på söndag i Karis.

Läs också: Ola Lindgren tog över landslaget: Kraven på spelarna måste vara höga

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning