Svacka fällde SIF

Ardo Puna som varit skadad under stora delar av säsongen är äntligen i spelskick. På onsdagen gjorde han sex mål. Bild: Thomas Sundström

En svacka genast efter paus sänkte Sjundeå IF:s handbollsherrar i onsdagens ligamatch på hemmaplan. Gästande Grankulla IFK vann matchen med 29–24 (14–13).

I grundseriens sista omgång möttes SIF och GrIFK som båda fortsätter säsongen i den nedre slutserien. I och med segern har GrIFK ett starkt grepp om den första platsen där, innan serien ens har kört i gång.

Med tanke på det hade SIF behövt en seger på onsdagen och man började också starkt. SIF ledde redan med 6–3 och hade med litet flyt kunnat dra upp en betydligt större lucka än så.

GrIFK hade i det skedet tur att man hängde med, men efterhand spelade gästerna in sig i matchen och ledde i paus med 14–13.

GrIFK ryckte

Inledningen på andra halvleken blev sedan avgörande. På sex minuter gjorde GrIFK lika många mål och gick loss till 20–13, sedan SIF-spelet gått helt i baklås.

– Vi tappade allt där och sedan blev det nervöst, sade SIF-tränaren Kaj Hagman.

Mot slutet av matchen spelade sedan SIF bra och krympte också några gånger på gästernas ledning, men kom aldrig åt att hota på allvar.

GrIFK vann med 29–24, mycket tack vare ett jämnare spel och en bra skytt i Alexander von Numers.

I SIF var Ardo Puna det stora glädjeämnet och det är klart att Sjundeålaget får stor nytta av honom ännu. I övrigt var SIF-spelarna ojämna.

För SIF väntar nu spel i den nedre slutserien tillsammans med just GrIFK och HIFK, samt ÅIFK. De två bästa går sedan till kvartsfinalskedet.

– Och det är klart att det är det stora målet, sade Kaj Hagman på onsdag kväll.

SIF-GrIFK 24–29 (13–14)

Ardo Puna 6, Ian Martin 5, Theo Westerlund 3, Jan Hagman 3, Elias Nyman 2, Patrik Grönberg 2 och Gustav Svanbäck 1

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46